Wat zijn de nadelen van het gebruik van zonnepanelen?

Nadelen van zonne-energieHet is niet 100% betrouwbaar. Dit betekent dat wanneer de zon niet schijnt, er geen energie wordt opgewekt.

Wat zijn de nadelen van het gebruik van zonnepanelen?

Nadelen van zonne-energieHet is niet 100% betrouwbaar. Dit betekent dat wanneer de zon niet schijnt, er geen energie wordt opgewekt. Materialen die worden gebruikt om zonnepanelen te maken, kunnen vervuiling veroorzaken. Nu de kosten van elektriciteit elk jaar met 3% -5% stijgen, overweegt u misschien alternatieve energiebronnen, zoals zonne-energie.

Maar voordat u een zonnestelsel op uw huis gaat installeren, moeten enkele grote nadelen worden afgewogen. Als u zich op een toplocatie bevindt, heeft u geluk dat u een conversieratio van meer dan 22% krijgt, met de beste en duurste technologie die beschikbaar is. Dit betekent dat inwoners in plaatsen als Canada en Rusland een zonne-nadeel hebben. In plaatsen als Hawaï, waar ze gemiddeld 277 dagen per jaar regen en wolken hebben, is hun locatie ten opzichte van de evenaar echter niet relevant omdat ze gewoon niet genoeg onbewolkt zonlicht hebben dat de grond bereikt.

Voor huiseigenaren die zonnepanelen willen installeren, zal het installatiegebied niet zo'n groot probleem zijn, vooral niet wanneer ze meestal op het dak worden geïnstalleerd. Grote bedrijven die veel stroom willen produceren, hebben echter een zeer groot installatiegebied nodig om op consistente basis elektriciteit te leveren. Het grootste zonneveld bevindt zich in Spanje en ligt op ongeveer 173 hectare en levert stroom aan bijna 12.000 huishoudens. Dat is 173 hectare land dat nergens anders voor kan worden gebruikt, zoals grazende dieren.

Volgens de Qualitative Reasoning Group van Northwestern University zetten de meeste zonnepanelen op huizen van mensen slechts 14% van hun beschikbare energie om in stroom. Zelfs de meest efficiënte zonnepanelen van vandaag zetten slechts 22% van hun beschikbare energie om in stroom. Volgens de tweede wet van de thermodynamica zullen zonnecellen nooit 100% efficiëntie bereiken. De hoogste theoretische maximale efficiëntie is 85%, en dat is met spiegels en motoren om de zon te volgen.

Voor een systeem dat de zon niet volgt, is de hoogste theoretische maximale efficiëntie slechts 55%. Hetzelfde geldt voor systemen die de zon volgen op bewolkte dagen. Terugdenkend aan het installatiegebied kan landgebruik door zonnevelden enorm zijn, en in tegenstelling tot windenergie is het delen van het land voor landbouwgebruik geen optie. Zonne-energie heeft ook invloed op landgebruik als het gaat om mijnbouw en productie van materialen die nodig zijn om fotovoltaïsche energie te produceren.

Onder de verbindingen die in zonnepanelen worden aangetroffen, is cadmium en lood, extreem giftige metalen. Er worden een aantal andere giftige en gevaarlijke materialen gebruikt bij de productie van zonnepanelen, waaronder galliumarsenide, koper-indium-gallium-diselenide, zoutzuur, zwavelzuur, salpeterzuur, waterstoffluoride, 1,1,1-trichloorethaan en aceton. Hoewel zonnepanelen schone, hernieuwbare energie produceren, kan het proces dat nodig is om ze te vervaardigen schadelijk zijn voor het milieu. Massaproductie van zonnepanelen kan leiden tot verbranding van fossiele brandstoffen en plastic afval.

Ik volg al een tijdje een bericht op Wiki Answers over de voor- en nadelen van zonne-energie en wilde de resultaten delen. De discussie is een tijdje geleden begonnen en heeft veel feedback gekregen. Het enige milieunadeel van zonnetechnologie is dat het veel van dezelfde gevaarlijke materialen bevat als elektronica. Naarmate zonne-energie een steeds populairdere energiebron wordt, wordt het probleem van het verwijderen van het gevaarlijke afval een extra uitdaging.

Ervan uitgaande dat de uitdaging van een goede verwijdering wordt aangegaan, maakt de verminderde uitstoot van broeikasgassen die zonne-energie biedt het een aantrekkelijk alternatief voor fossiele brandstoffen. Een van de nadelen van het installeren van zonnepanelen op uw huis is dat het duur kan zijn om ze te verplaatsen, mocht u besluiten te verhuizen. De netto-meetovereenkomst met uw nutsbedrijf is bevestigd aan het pand. Het kan ook kostbaar zijn om iemand te vinden om uw zonnepanelen te verwijderen en opnieuw te installeren.

Een van de nadelen van zonne-energie is dat het hoge initiële kosten van aankoop en installatie met zich meebrengt. Dit omvat bedrading, batterijen, omvormer en zonnepanelen. Overeengekomen met je 5e punt in de nadelen dat zonnepanelen nog steeds slechts ongeveer 20-25% van de energie van de zon omzetten in stroom. Voors en tegens van polykristallijne versus monokristallijne zonnepanelenVoors en tegens van micro-omvormers versus stringomvormers Voors en tegens van het kopen van zonne-energie versus het leasen van zonne-energie versus.

Zoals u kunt zien aan de hand van de grafiek gemaakt door Solar Choice, dalen de kosten van panelen elk jaar. Het meest bekende voordeel van zonnepanelen is dat ze de kosten van uw elektriciteitsrekening verlagen. Tegenwoordig beseffen steeds meer huiseigenaren de voordelen van een installatie van een zonnepaneelsysteem in hun huis. Zonne-energie belooft niet alleen veiligheid en onafhankelijkheid op nationaal niveau te brengen; zonnepanelen kunnen op individuele huizen worden geïnstalleerd en leveren stroom die niet afhankelijk is van aansluiting op een groter elektriciteitsnet.

De milieu-impact van zonnepanelen is minimaal in vergelijking met de hoeveelheid schade die gepaard gaat met de winning en verbranding van fossiele brandstoffen. Er is een race om zonnepanelen betaalbaar te maken met behoud van de kwaliteit van de zonnepanelen. In de afgelopen 20 jaar zijn zonnepanelen enorm populair geworden bij huiseigenaren, bedrijven en de agrarische industrie. De centrale bestaat uit twee afzonderlijke installaties genaamd Solar Star-1 en Solar Star-2, met respectieve capaciteiten van 314MW en 265MW.

Australië gebruikt zonne-energie voor transport, zonneparken en nu profiteren huiseigenaren om hun energierekening te verlagen. Overal ter wereld kan overtollige zonne-energie worden gebruikt door het conventionele elektriciteitsnet, en afhankelijk van lokaal beleid wordt de eigenaar van de zonne-energie vaak gecompenseerd voor die bijdrage via bijvoorbeeld feed-in-tarieven op sommige internationale markten zoals Japan en delen van Europa. Een eenvoudige manier om dit te omzeilen is door een zonnebatterij te kopen en uw energie op te slaan, of te investeren in een EV-auto en zonnelader. Zelfs de meest geavanceerde zonnepanelen zetten nog steeds slechts ongeveer 20-25% van de energie van de zon om in stroom.

.