Terugverdientijd van zonnepanelen?

De meest gebruikelijke schatting van de gemiddelde terugverdientijd voor zonnepanelen is zes tot tien jaar. Dit is een vrij breed assortiment omdat er veel factoren zijn die van invloed zijn op het aantal jaren dat het kan duren om uw panelen af te betalen en de maandelijkse besparingen die u kunt verwachten.

Terugverdientijd van zonnepanelen?

De meest gebruikelijke schatting van de gemiddelde terugverdientijd voor zonnepanelen is zes tot tien jaar. Dit is een vrij breed assortiment omdat er veel factoren zijn die van invloed zijn op het aantal jaren dat het kan duren om uw panelen af te betalen en de maandelijkse besparingen die u kunt verwachten. Zoals u kunt zien, is zonne-energie nog aantrekkelijker in staten met hoge elektriciteitskosten. Het elimineren van hoge elektriciteitsrekeningen leidt tot een vrij snelle terugverdientijd van 3,64 jaar als u een doe-het-zelfinstallatie op zich neemt, of 5,63 jaar als u een aannemer inhuurt.

Een terugverdientijd is de hoeveelheid tijd die nodig is om uw initiële investering terug te verdienen. Zonnepanelen kunnen u helpen om in de loop van de tijd genoeg geld te besparen op energierekeningen om de kosten vooraf te compenseren. Hoeveel u per maand bespaart, hangt af van de grootte van uw zonnestelsel, het energieverbruik van uw huis en andere factoren. Tot dusver hebben we de kosten van uw zonnepaneelsysteem en de totale waarde van belastingkredieten, kortingen en het federale zonnebelastingkrediet berekend.

Om de kosten van uw systeem te berekenen, trekt u eenvoudig de waarde van uw incentives af van de totale kosten. Brutokosten - Incentives %3D Totale kosten. Sommige zonne-installatiebedrijven maken spreadsheets met formules en voeren vervolgens verschillende variabelen in, zoals de kosten van het zonnestelsel na incentives en besparingen op de energierekening. Veel staten bieden ook extra prikkels voor zonne-energie, zoals kortingen op zonne-energie en prestatiegerichte prikkels.

Volgens de Solar Energy Industries Association werden vorig jaar meer dan 500.000 nieuwe residentiële zonnepaneelsystemen op daken geplaatst. Fotovoltaïsche zonnepanelen zijn ontworpen om minstens 25 jaar mee te gaan, en veel moderne merken gaan veel langer mee dan dat. Het voordeel voor de huiseigenaar op zonne-energie is dat u met de juiste apparatuur in het juiste rechtsgebied zonne-energie terug kunt verkopen aan het net tegen piektarieven overdag en deze kunt terugkopen tegen lagere nachttarieven. Dus, om de vraag te beantwoorden: „zijn zonnepanelen het waard? In de meeste gevallen, ja; vooral als u verbinding kunt maken met het net en de last van energieopslagkosten kunt verminderen, of als u stroom moet leveren op een afgelegen locatie.

Zonnepanelen gaan gegarandeerd 25 jaar mee, en ze gaan vaak behoorlijk wat langer mee dan dat (zij het met verminderde efficiëntie). Hoe hoger uw elektriciteitsrekening is, hoe korter uw geschatte terugverdientijd zal zijn, aangezien u deze rekening kunt verlagen of schrappen zodra uw panelen operationeel zijn. Om een eenvoudig terugverdientijd voor zonne-energie te krijgen, deelt u gewoon de nettokosten van stap 3 door uw gemiddelde jaarlijkse besparingen om het aantal jaren te krijgen dat nodig is voordat uw zonnebesparingen gelijk zijn aan de nettokosten van het systeem. Als de zonnepanelen bijvoorbeeld 80% van de totale elektriciteit opwekken, bedragen de energierekeningen theoretisch 20% van het vermogen plus de maandelijkse transmissie- en distributiekosten.

Met slechts een paar stukjes informatie en een beetje wiskunde laten we u zien hoe u de terugverdientijd van uw zonnepanelen kunt schatten en ontdekken wanneer ze u geld gaan besparen.