Hoe wordt de terugverdientijd van een zonnestelsel berekend?

U kunt de terugverdientijd van uw zonnepanelen berekenen door te beginnen met de totale kosten van het installeren van de zonnepanelen, minus eventuele incentives of kortingen die u ontvangt. Deel vervolgens de resterende kosten door uw maandelijkse besparingen op de elektriciteitsrekening, totdat u het bedrag bereikt dat u oorspronkelijk hebt uitgegeven.

Hoe wordt de terugverdientijd van een zonnestelsel berekend?

U kunt de terugverdientijd van uw zonnepanelen berekenen door te beginnen met de totale kosten van het installeren van de zonnepanelen, minus eventuele incentives of kortingen die u ontvangt. Deel vervolgens de resterende kosten door uw maandelijkse besparingen op de elektriciteitsrekening, totdat u het bedrag bereikt dat u oorspronkelijk hebt uitgegeven. Uw terugverdientijd is de tijd die nodig is om de initiële installatiekosten van uw systeem terug te verdienen. Gebruik onze ROI-calculator voor zonne-energie hieronder voor een snelle schatting.

Als je zelf wilt leren rekenen, lees dan verder. Tot dusver hebben we de kosten van uw zonnepaneelsysteem en de totale waarde van belastingkredieten, kortingen en het federale zonnebelastingkrediet berekend. Om de kosten van uw systeem te berekenen, trekt u eenvoudig de waarde van uw incentives af van de totale kosten. Brutokosten - Incentives %3D Totale kosten.

Aangezien zonnepanelen 25 jaar garantie hebben, vertegenwoordigt elke energie die u opwekt na de initiële terugverdientijd een winst op uw investering. De snelheid waarmee de elektriciteitstarieven stijgen, is het moeilijkste om te voorspellen als het gaat om de terugverdientijd van zonne-energie. Fotovoltaïsche zonnepanelen zijn ontworpen om minstens 25 jaar mee te gaan, en veel moderne merken gaan veel langer mee dan dat. De terugverdientijd van zonnepanelen toont de geschatte tijd die nodig is om de investering in uw PV-systeem te breken.

De eerste stap bij het kijken naar de terugverdientijd van zonnepanelen voor thuis is het bepalen van de grootte van uw zonnepaneelsysteem. Dus, om de vraag te beantwoorden: „zijn zonnepanelen het waard? In de meeste gevallen, ja; vooral als u verbinding kunt maken met het net en de last van energieopslagkosten kunt verminderen, of als u stroom moet leveren op een afgelegen locatie. Vergeet bij het berekenen van de terugverdientijd van zonne-energie niet om eventuele belastingprikkels van de overheid af te trekken die de kosten vooraf van uw zonnepanelen verlagen. Het voordeel voor de huiseigenaar op zonne-energie is dat u met de juiste apparatuur in het juiste rechtsgebied zonne-energie terug kunt verkopen aan het net tegen piektarieven overdag en deze kunt terugkopen tegen lagere nachttarieven.

Een deel van de zonne-energie die uw panelen maken, bespaart u nog steeds het winkeltarief omdat u het gebruikt om de apparaten en apparaten van uw huis van stroom te voorzien. Verslechtering van panelen moet worden meegenomen in ROI-berekeningen en berekeningen voor het rendement op investeringen van zonnepanelen, aangezien panelen tegen het einde van hun levensduur een iets lagere productie zullen opleveren. Dit aantal vertegenwoordigt de uiteindelijke prijs van een zonne-installatie voordat prikkels zoals het federale belastingkrediet voor zonne-energie worden overwogen. Dit is in wezen de groothandelsprijs voor elektriciteit en is meestal veel goedkoper dan het retailtarief, maar het kan in de loop van de tijd nog steeds een lange weg helpen om voor uw zonnepanelen te betalen.

Vaak willen veel huiseigenaren en bedrijfseigenaren de terugverdientijd voor zonnepanelen weten voordat ze worden geïnstalleerd. Als uw systeem onder bomen, schoorstenen of andere obstakels is gebouwd, zal het niet met maximale efficiëntie produceren, wat een negatieve invloed heeft op de ROI van uw zonnepaneel.