Hoeveel geld krijg je terug van zonnepanelen uk?

Besparingen op zonnepanelen zijn echter niet afhankelijk van tarieven. In Londen kan een fotovoltaïsch systeem u tussen de £100 en £270 per jaar besparen door uw energierekening te verlagen.

Hoeveel geld krijg je terug van zonnepanelen uk?

Besparingen op zonnepanelen zijn echter niet afhankelijk van tarieven. In Londen kan een fotovoltaïsch systeem u tussen de £100 en £270 per jaar besparen door uw energierekening te verlagen. In gebieden als Manchester en Stirling kunt u op dezelfde manier tussen de £90 en £230 besparen. Je maakt meestal een winst van £4.759 op een zonnepaneel voor een huis met één of twee slaapkamers, £7.932 als je huis drie slaapkamers heeft en £11.105 op een array voor vier slaapkamers.

Volgens Ofgem verbruikt het gemiddelde huis met een of twee slaapkamers 1.800 kWh per jaar, een huis met drie slaapkamers 2.900 kWh en een huis met vier slaapkamers of meer 4.300 kWh. Het gemiddelde huis met drie slaapkamers zou bijvoorbeeld doorgaans £844 per jaar betalen voor zijn 2.900 kWh - maar met een zonnepaneel van 3,5 kW dat 1.492 kWh energie produceert die het huishouden gebruikt, zouden de bewoners £422 per jaar besparen. Een zonnebatterij kan je helpen om 30% meer van je zonne-energie te gebruiken, volgens E, ON. In plaats van £844 per jaar te betalen, zou een huis met drie slaapkamers £310 kunnen betalen - een besparing van 63%.

Een typisch 3,5 kWp zonnepaneelsysteem kost doorgaans £5.420, maar u kunt meer details zien in ons artikel over de typische kosten van zonnepanelen. We voorspellen dat de kosten van zonnepanelen zullen dalen ten opzichte van hun huidige niveau met 24,7% in 2030 en 45% in 2040, met behulp van de meest recente overheidsgegevens. De huidige prijs van elektriciteit is echter hoog en stijgt alleen maar. De kosten voor consumenten zullen tegen 2030 met 24% stijgen, aldus de Climate Change Committee.

Het gemiddelde huishouden met drie slaapkamers zou iets minder dan £1.186 kunnen besparen op de prijs van zonnepanelen door te wachten tot 2030 - maar je hebt £628 meer aan elektriciteitsrekeningen betaald en £4.145 aan besparingen op zonne-energie gemist. Over het algemeen zou u £3.587 verliezen door te wachten - en dat is zonder zelfs maar rekening te houden met de Smart Export Guarantee. Het is een beter idee om nu zonnepanelen te kopen en meteen geld te besparen. Het goede nieuws is dat je nog steeds geld terug kunt verdienen door je energie te verkopen.

Het gemiddelde huis met drie slaapkamers kan elk jaar tot £120 opleveren, met een totale winst van duizenden in de loop van de levensduur van uw zonnepanelen. De grootste winst komt van „het gebruik van wat je genereert - je zou tot £440 per jaar kunnen besparen op je rekeningen”, voegde Capstick eraan toe. Op basis van schattingen van Energy Saving Trust - „waaraan we een verhoging hebben toegevoegd, om bij te werken voor de piek van de energierekening - kan een typisch huishouden met een 3,5 kWp-systeem tussen de £170 en £440 per jaar op rekeningen slaan. Dat betekent dat u elk jaar geen zonnepanelen gebruikt om uw inname van het National Grid te verminderen, u steeds hogere elektriciteitsrekeningen betaalt.

Maar hoewel er geld te verdienen is, zijn de tarieven die aan eigenaren van zonnepanelen worden betaald relatief slecht in vergelijking - en zijn er aanzienlijke opstartkosten. Zonnepanelen zijn meestal een aanzienlijke investering, maar na de initiële kosten besparen ze u alleen maar geld en verdienen ze u geld. De elektriciteitsrekeningen van huishoudens stijgen snel - waardoor het nog beter is om in plaats daarvan gratis zonne-energie te gebruiken - en met de SEG kun je 7,5 p per kWh krijgen voor alle zonne-energie die je niet gebruikt. De prijs voor het installeren van zonnepanelen is „in de loop der jaren gedaald, maar nu de energierekening stijgt „, levert het opwekken van zonne-energie en het zelf gebruiken ervan nu een veel grotere besparing op dan vroeger.

Er zijn echter duidelijke besparingen te maken door verlaagde energierekeningen, dus als de eigenaar van plan is nog vele jaren in huis te blijven, kunnen zonnepanelen nog steeds goede besparingen bieden, zei de agent. Besteed meer en verkrijg het maximale aantal zonnepanelen en je gaat veel meer stroom produceren dan je nodig hebt, wat betekent dat je meer te verkopen hebt. De meeste zonnepaneelinstallaties zouden tussen de 20 en 25 jaar en ouder moeten meegaan met het juiste onderhoud, en de initiële kosten kunnen normaal gesproken binnen de eerste 12-18 jaar worden gecompenseerd. De beste volgende stap is om uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik te controleren, uw dakruimte te beoordelen en uit te zoeken hoeveel panelen en hoeveel zonne-energie u per jaar wilt opwekken.

We ontdekten ook dat het gemiddelde zonnepaneel in staat is om 85,25% van zijn potentiële output te produceren gedurende zijn levensduur, wat betekent dat een 3,5 kWp-systeem u gemiddeld iets minder dan 3.000 kWh per jaar kan leveren. Uw dakgrootte en de richting ervan bepalen het aantal panelen dat u daar kunt plaatsen en de hoeveelheid energie die u opwekt, evenals de kwaliteit van de fotovoltaïsche cellen die in elk paneel worden gebruikt. Hoe winstgevend uw zonnepanelen zijn „hangt af van waar u zich in het VK bevindt, omdat de zon meer schijnt in verschillende regio's. Beslissen wat uw rendement op investering zal zijn voor residentiële zonnepanelen hangt af van een aantal factoren, niet in de laatste plaats wat het u kost om het op te zetten en aan te schaffen, maar ook de kwaliteit en standaard van de systeemcomponenten die worden geïnstalleerd.

.