Wat zijn de 2 belangrijkste nadelen van zonne-energie?

De initiële kosten voor de aanschaf van een zonnestelsel zijn vrij hoog. Hoewel zonne-energie nog steeds kan worden verzameld tijdens bewolkte en regenachtige dagen, neemt de efficiëntie van het zonnestelsel af.

Wat zijn de 2 belangrijkste nadelen van zonne-energie?

De initiële kosten voor de aanschaf van een zonnestelsel zijn vrij hoog. Hoewel zonne-energie nog steeds kan worden verzameld tijdens bewolkte en regenachtige dagen, neemt de efficiëntie van het zonnestelsel af. De 2 belangrijkste nadelen van zonne-energie zijn afhankelijkheid van weersomstandigheden en het onvermogen om elektriciteit op te slaan. de productie van zonne-energie hangt grotendeels af van direct zonlicht.

Een bewolkte dag kan de elektriciteitsopwekking met meer dan 80% verminderen. Zonnepanelen wekken's nachts geen stroom op en dus zijn batterijen nodig voor 24-uurs voorziening. Het betekent dat voor elke 1000 watt van de energie van de zon die op het oppervlak van het paneel valt, we ongeveer 200 watt elektrisch vermogen krijgen. Het conversieproces van zonnecellen is niet zo efficiënt.

Nu de kosten van elektriciteit elk jaar met 3% -5% stijgen, overweegt u misschien alternatieve energiebronnen, zoals zonne-energie. Maar voordat u een zonnestelsel op uw huis gaat installeren, moeten enkele grote nadelen worden afgewogen. Als u zich op een toplocatie bevindt, heeft u geluk dat u een conversieratio van meer dan 22% krijgt, met de beste en duurste technologie die beschikbaar is. Dit betekent dat inwoners in plaatsen als Canada en Rusland een zonne-nadeel hebben.

In plaatsen als Hawaï, waar ze gemiddeld 277 dagen per jaar regen en wolken hebben, is hun locatie ten opzichte van de evenaar echter niet relevant omdat ze gewoon niet genoeg onbewolkt zonlicht hebben dat de grond bereikt. Voor huiseigenaren die zonnepanelen willen installeren, zal het installatiegebied niet zo'n groot probleem zijn, vooral niet wanneer ze meestal op het dak worden geïnstalleerd. Grote bedrijven die veel stroom willen produceren, hebben echter een zeer groot installatiegebied nodig om op consistente basis elektriciteit te leveren. Het grootste zonneveld bevindt zich in Spanje en ligt op ongeveer 173 hectare en levert stroom aan bijna 12.000 huishoudens.

Dat is 173 hectare land dat nergens anders voor kan worden gebruikt, zoals grazende dieren. Volgens de Qualitative Reasoning Group van Northwestern University zetten de meeste zonnepanelen op huizen van mensen slechts 14% van hun beschikbare energie om in stroom. Zelfs de meest efficiënte zonnepanelen van vandaag zetten slechts 22% van hun beschikbare energie om in stroom. Volgens de tweede wet van de thermodynamica zullen zonnecellen nooit 100% efficiëntie bereiken.

De hoogste theoretische maximale efficiëntie is 85%, en dat is met spiegels en motoren om de zon te volgen. Terugdenkend aan het installatiegebied kan landgebruik door zonnevelden enorm zijn, en in tegenstelling tot windenergie is het delen van het land voor landbouwgebruik geen optie. zonne-energie heeft ook invloed op het landgebruik als het gaat om mijnbouw en productie van materialen die nodig zijn om fotovoltaïsche energie te produceren. Onder de verbindingen die in zonnepanelen worden aangetroffen, is cadmium en lood, extreem giftige metalen.

Er worden een aantal andere giftige en gevaarlijke materialen gebruikt bij de productie van zonnepanelen, waaronder galliumarsenide, koper-indium-gallium-diselenide, zoutzuur, zwavelzuur, salpeterzuur, waterstoffluoride, 1,1,1-trichloorethaan en aceton. Ik volg al een tijdje een bericht op Wiki Answers over de voor- en nadelen van zonne-energie en wilde de resultaten delen. De discussie is een tijdje geleden begonnen en heeft veel feedback gekregen. SunPower-professionals passen zonne-installaties aan dakconfiguraties aan.

Zonnebedrijven zijn gewend om met verschillende soorten en stijlen daken te werken en bieden gratis consulten om te plannen hoe een zonnestelsel het beste op uw terrein past. Lawrence Berkeley Laboratory van het Department of Energy analyseerde ongeveer 22.000 huizenverkopen, waarvan bijna 4.000 PV-zonnesystemen gebruiken in acht staten. In staten als Victoria zijn er ook kortingen beschikbaar voor zonnepanelen en batterijen om een grote korting te geven en de kosten vooraf van zonne-energie voor huiseigenaren te verlagen. Een van de nadelen van het installeren van zonnepanelen op uw huis is dat het duur kan zijn om ze te verplaatsen, mocht u besluiten te verhuizen.

Een goede zaak is dat zonnepanelen meestal ongeveer 15-25 jaar meegaan, dus er is geen overvloed aan oude panelen die problemen veroorzaken. Elke situatie is anders, afhankelijk van de locatie, huis, lokale zonne-stimulansen, beschikbaarheid van ervaren zonne-installateurs en het energieverbruik van thuis. Zonnepanelen zijn echt een goede investering om te doen, en huiseigenaren zullen het geld dat ze hebben geïnvesteerd binnen de tijd terug kunnen krijgen. Het argument voor de gemiddelde Amerikaanse huiseigenaar om zonnepanelen voor zijn huis te installeren, is nu beter dan ooit, omdat de voordelen veel opwegen tegen de nadelen.

Dat betekent dat uw nutsbedrijf u met nettometing 12 cent betaalt voor elke overtollige kWh elektriciteit die uw zonnepanelen produceren en naar het net sturen. SunPower zonnepanelen zijn de meest efficiënte en duurzame technologie op de markt, met een verwachte gebruiksduur van meer dan 40 jaar. Enkele negatieve feiten over zonne-energie zijn onder meer milieukwesties met betrekking tot hun toxiciteit, zonnepanelen zijn erg inefficiënt (ongeveer 18% energieconversie) en hun output hangt af van de weersomstandigheden en de hoeveelheid energie van de zon op elke locatie. Hoewel zonnepanelen op bewolkte dagen nog steeds stroom kunnen opwekken (omdat het UV-licht de energie opwekt), presteren ze het beste op zonnige dagen.

Door zonnepanelen in uw huis te installeren, kunt u volledig energie-onafhankelijk worden. Aangenomen wordt dat dit nadeel ruimschoots wordt gecompenseerd door de milieu-impact van het vervangen van niet-hernieuwbare energiebronnen in de vorm van fossiele brandstoffen. De extra kosten van batterijen voor een zonne-installatie kunnen oplopen tot 30% van de totale kosten, wat een ander belangrijk nadeel is van zonnepanelen. .