Hoe lang duurt het om geld terug te krijgen op zonnepanelen?

De meest gebruikelijke schatting van de gemiddelde terugverdientijd voor zonnepanelen is zes tot tien jaar. Dit is een vrij breed assortiment, omdat er veel factoren zijn die van invloed zijn op het aantal jaren dat het kan duren om uw panelen af te betalen en de maandelijkse besparingen die u kunt verwachten.

Hoe lang duurt het om geld terug te krijgen op zonnepanelen?

De meest gebruikelijke schatting van de gemiddelde terugverdientijd voor zonnepanelen is zes tot tien jaar. Dit is een vrij breed assortiment, omdat er veel factoren zijn die van invloed zijn op het aantal jaren dat het kan duren om uw panelen af te betalen en de maandelijkse besparingen die u kunt verwachten. Het installeren van een residentieel zonnestelsel belooft ongelooflijke kostenbesparingen op lange termijn, vooral in de vorm van lage maandelijkse elektriciteitsrekeningen, maar ook een vrij hoge initiële investering. Alvorens te beslissen of ze zonnepanelen willen kopen, moeten huiseigenaren rekening houden met hun verwachte terugverdientijd van zonnepanelen, of de hoeveelheid tijd die het kost om hun investering terug te verdienen.

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het berekenen van uw geschatte terugverdientijd van zonnepanelen, inclusief uw elektriciteitstarieven, de totale kosten van uw zonnestelsel thuis en hoeveel u bespaart met kortingen en het federale belastingkrediet voor zonne-investeringen. We zullen je hieronder door dit alles en meer leiden. De beste manier om een nauwkeurige beoordeling te krijgen van uw terugverdientijd voor zonne-energie, is door contact op te nemen met een zonne-energieleverancier bij u in de buurt en een. Ga hieronder aan de slag om in contact te komen met een van onze favoriete partners.

Om het een beetje anders te zeggen, vertegenwoordigt de terugverdientijd van zonne-energie de tijd die nodig is om uw besparingen op nutsvoorzieningen uw initiële investeringskosten te verduisteren. Op dit punt zou je kunnen zeggen dat het zonnepaneelsysteem zichzelf heeft „terugverdiend”. Houd er rekening mee dat er een aantal basisdeterminanten zijn die een rol spelen bij het berekenen van terugverdientijden voor zonne-energie, waaronder installatiekosten, rentetarieven als u een lening voor zonne-energie afsluit, toepasselijke belastingkredieten en zonnekortingen, en besparingen op energierekening. Dit laatste zal altijd in verhouding staan tot de kosten van elektriciteit in uw regio, dus gebieden met hogere nutskosten hebben meestal iets kortere terugverdientijden.

Hoewel de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ergens in het bereik van acht tot 12 jaar ligt, kan dit behoorlijk variëren van huis tot huis. Voor sommigen kan het slechts vijf jaar duren. Voor anderen kan het wel 15 jaar duren. Lokale elektriciteitskosten en staatsspecifieke financiële prikkels, zoals belastingkredieten, zonnekortingen of nettometingsprogramma's, zijn bepalende factoren.

Een manier om te bepalen of u een goed rendement op uw investering in zonne-energie behaalt, is door naar de volledige levensduur van uw systeem te kijken. De meeste residentiële zonnesystemen gaan tussen de 25 en 30 jaar mee. Als je terugverdientijd acht jaar is, verdien je 17 tot 23 jaar geld met het systeem. De meeste experts in de zonne-industrie zeggen dat als de terugverdientijd van uw zonnepaneel minder dan de helft van de levensduur van uw systeem is, het een behoorlijke investering is.

Een ander ding om in gedachten te houden is het interne rendement of IRR. Bedenk in feite wat er zou gebeuren als u in plaats van te investeren in zonne-energie uw geld in een meer traditionele financiële investering zou steken. Hoe goed zou die investering moeten presteren om financieel voordeliger te zijn dan een zonnestelsel? Afhankelijk van uw beleggingsstrategieën kunnen zonnepaneelinstallaties al dan niet een hogere ROI bieden dan het kopen van aandelen, onroerend goed of andere investeringen. Het is belangrijk om IRR zorgvuldig af te wegen om de meest voorzichtige beslissing te garanderen.

In de VS. In feite kan uw terugverdientijd op zonne-energie ergens tussen de vijf en 15 jaar dalen. Een goed ontworpen en correct geïnstalleerd zonnepaneelsysteem betaalt zichzelf meestal terug, hoewel het enkele jaren zal duren om dit punt te bereiken. Na het break-evenpunt kan elke maand dat u uw zonnestelsel exploiteert als financieel gewin worden beschouwd.

Met het federale belastingkrediet kunt u 26% van uw investering meteen terugverdienen. Extra besparingen kunnen worden verkregen door prikkels op lokaal en staatsniveau, nettometeringsprogramma's en besparingen op uw maandelijkse elektriciteitskosten. De basisformule voor het berekenen van een terugverdientijd voor zonne-energie is om de kosten van het systeem, inclusief belastingkortingen en financiële prikkels, te delen door het jaarlijkse bedrag dat u bespaart op energierekeningen. Dit geeft u het aantal jaren dat nodig is om „break-even” te zijn met uw zonnepanelen.

Experts voor een gezondere planeet en leven. Dus nogmaals, kunnen zonnepanelen zichzelf terugbetalen? Absoluut. Als u in specifieke staten woont, kunt u in minder dan vijf jaar snel een heel zonnepaneelsysteem voor thuis afbetalen. Of, in andere regio's, meer dan 12 jaar besteden voordat het systeem zichzelf terugverdient.

Maar als dat eenmaal zo is, is al het andere vanaf die dag niets anders dan spaargeld en extra geld dat op je bankrekening blijft staan. Afhankelijk van waar u woont en de grootte van uw systeem, kan het gemiddeld 10 tot 20 jaar duren om break-even te breken op een zonne-installatie. Er is tegenwoordig geen gebrek aan informatie op internet. Met het eindeloze aanbod van nieuws komt ook een evenredige hoeveelheid verkeerde informatie.

Het is belangrijk om het record recht te zetten en de feiten rond zonne-energie te schetsen. In dit stuk zullen we de grootste kritiek op zonne-energie onderzoeken en ontkrachten. Sommige misvattingen zijn gebaseerd op geloof („er is te veel sneeuw voor zonne-energie in Canada) en sommige zijn gebaseerd op waarheid die verkeerd is geïnterpreteerd door onbelangrijke factoren te benadrukken („zonne-energie is niet zo efficiënt). Bij het evalueren van de levensvatbaarheid van zonne-PV is het belangrijk om de juiste vragen te stellen en niet betrokken te raken bij enge argumenten tegen één aspect van de industrie.

Het is een beetje verrassend dat de misvatting van zonnepanelen in de winter nog steeds zo vaak wordt genoemd. De winter hindert de prestaties van zonnepanelen niet zoveel als je zou denken. Ja, als er 30 cm sneeuw op de modules ligt, zullen ze geen energie produceren, MAAR het aantal uren dat ze op jaarbasis met sneeuw bedekt zijn, is minimaal. Zonne-energie in Alberta, Saskatchewan, NWT en vele andere rechtsgebieden wordt netto gemeten, wat betekent dat u in de zomer een doorlopend krediet kunt ontwikkelen en het krediet in de winter kunt opgebruiken wanneer de zon niet zoveel schijnt.

Het koude weer verhoogt in feite de efficiëntie van de elektrische stroomtransmissie door alle elektrische apparaten door de weerstand van de bedrading te verminderen. Een zonne-energiesysteem zal bijvoorbeeld „29% beter” werken dan de classificatie wanneer het -45oC is, volgens Gordon Howell van Howell-Mayhew Engineering. Koud weer is dus eigenlijk buitengewoon gunstig voor zonne-energiesystemen. Aangezien de zonnestraling in de winter veel lager is dan in de zomer, heeft het zeldzame geval dat een omvormer niet wordt ingeschakeld geen nadelige invloed op de output.

Bovendien zijn omvormers vaak binnenin ondergebracht en zullen ze nooit worden blootgesteld aan dergelijke extreme temperaturen. Deze mythe wordt zo nu en dan aangewakkerd, maar wordt niet ondersteund door tastbare gegevens. Wat de gegevens wel laten zien, is dat de emissies van zonnepanelen veel lager zijn dan de emissies met betrekking tot kolen- of aardgasenergie. De totale uitstoot lijkt groter dan ze zijn, aangezien zonnepanelen al hun energie vooraf nodig hebben.

Maar wanneer ze worden verspreid over 30 jaar emissievrije opwekking, blijken ze veel schoner te zijn dan de gebruikelijke alternatieven. Zelfs wanneer rekening wordt gehouden met de energie om de zonnepanelen te ontginnen, schoon te maken, te verwerken en te produceren, is de totale emissie-intensiteit 3x tot 10x minder dan traditionele fossiele brandstoffen. Naast de emissievoordelen hebben zonnepanelen volgens de VS een terugverdientijd van ongeveer 2 tot 3 jaar. Dit is ongeveer 40% sneller dan een standaard kolengestookte energiecentrale zijn energie terugbetaalt.

Geen enkele methode voor het opwekken van energie is zonder fouten, er zijn veel positieve en negatieve milieueffecten van zonne-energie. Veel mensen die deze mythe pushen, baseren hun kennis van waar de PV-industrie 5 of zelfs 10 jaar geleden was. Sindsdien is er veel veranderd. De efficiëntie van zonnepanelen blijft toenemen en de materiaalkosten en installatiekosten dalen elk jaar gestaag.

Zonnepanelen hebben nu het punt bereikt waarop ze zichzelf zullen terugbetalen. Het is nog steeds een investering op middellange tot lange termijn, maar het is logisch, vooral als u van plan bent de komende 15 jaar in hetzelfde huis te zijn. Deze mythe komt meestal voort uit het feit dat mensen niet weten dat de meeste zonne-PV-systemen geen batterijen nodig hebben. Tenzij u echt back-upstroom wilt of nodig hebt, zijn batterijen niet nodig of aanbevolen voor op het net aangesloten zonnepanelen.

Ja, batterijen zijn duur, en dat is precies waarom we de gemiddelde huiseigenaar niet aanraden om ze te kopen. In plaats van uw overtollige energie op te slaan in een batterij, kunt u met nettometing via uw elektriciteitswinkel uw energie terugverkopen aan het net voor een krediet, dat maand na maand wordt omgerold. Als de zon niet schijnt, zoals's nachts, haal je gewoon energie uit het net, waardoor je opgeslagen tegoed mogelijk wordt opgebruikt. In bepaalde gevallen zijn batterijen nodig, zoals voor off-grid huizen op zonne-energie, dan zijn de kosten van batterijen veel beter dan het alternatief om geen stroom te hebben.

Ik weet zeker dat we deze allemaal hebben gehoord. Deze mythe wordt meestal gevolgd door mensen die zeggen dat de efficiëntie van zonnepanelen slechts 15% tot 20% is. Hoewel die efficiëntie waar is, glijdt wat door de kieren glijdt dat de efficiëntie niet relevant is voor wat de eindgebruiker wil. Door de efficiëntie van zonnepanelen moeten er meer zonnepanelen worden geïnstalleerd, wat op zich geen probleem is, aangezien ze zichzelf terugbetalen en minder emissies produceren dan fossiele brandstoffen.

De efficiëntie is geen afschrikkende factor omdat er een onbeperkte toevoer van zonne-energie is (totdat de zon binnen ~ 5 miljard jaar opbrandt). Verspilling van zonne-energie, we verliezen niets, want er zullen er morgen meer zijn en het werk is al gedaan om het zonnepaneel te maken. Aan de andere kant betekent de inefficiëntie van kolen- of aardgascentrales in Alberta (die slechts 23% tot 33% efficiënt zijn) dat er meer werk en kapitaal moet worden gedaan om energie op te wekken. Deze mythe heeft alleen betrekking op energieopwekking op nutsschaal, aangezien zonne-PV op residentiële en commerciële schaal profiteren van nettometing om de intermittentie van zonne-energie te verminderen.

Ter verduidelijking, intermittentie van de zon is een probleem omdat mensen energie nodig hebben, ongeacht of de zon schijnt of niet. Dit is een belangrijk argument tegen zonne-energie, een argument dat meer verdienste heeft dan de meeste items op deze lijst, en actief wordt bestreden met nieuwe technologie en innovatie. De belangrijkste oplossing hiervoor is het ontwikkelen van accubanken op nutsschaal om enorme hoeveelheden energie op te slaan. De batterijindustrie is momenteel niet voldoende om voldoende opslagruimte voor de wereld te leveren, maar de technologie vordert exponentieel en wordt al op grotere schaal ingezet.

Wat belangrijk is om te beseffen, is dat zonne-PV slechts een klein deel van de wereldwijde energie genereert, dus er is weinig afhankelijkheid van. Naarmate de technologie haar exponentiële groei voortzet, zal de markt voor batterijopslagsystemen de vraag volgen. Wanneer zonne-energie over 10 tot 20+ jaar het punt bereikt waarop het een gemeenschappelijke energiebron is, zal de batterijtechnologie zich aanzienlijk hebben ontwikkeld. Dit geeft enige context over hoe technologie zich ontwikkelt om aan de vraag te voldoen, en batterijen bevinden zich op hetzelfde pad.

Steeds meer mensen schrijven over hoe de zonne-industrie het publiek misleidt door trends in capaciteitsgroei te citeren. De basis hiervoor is enigszins een hoofdkrabber, aangezien de groei van de PV-capaciteit een zeer overtuigend teken is van een gezonde industrie die versnelt om aan de groeiende vraag van het publiek te voldoen. Maar ik zal de nee-zeggers humoreren en 'het hele verhaal' van zonne-energie hier schetsen. Zonne-energie vertegenwoordigt een klein, klein deel van de wereldwijde energie en nog kleinere fractie in Canada.

Zonne-energie in Alberta vertegenwoordigt ongeveer 0,1% van het energieopwekkingsprofiel, waarbij ongeveer 90% afkomstig is van fossiele brandstoffen. De onderstaande afbeelding toont de storing, waarbij zonne-energie niet eens zichtbaar is. In Ontario, dat 99% + van de zonne-energie in Canada heeft, is ongeveer 1% van de energie van de provincie afkomstig van zonne-energie. Momenteel speelt zonne-energie een minuscule rol bij de energieopwekking in Canada en de wereld.

Maar deze gegevens betekenen niet dat zonne-energie niet werkt of niet levensvatbaar is. Het betekent simpelweg dat er meer tijd nodig is om de zonnemarkt in Canada te ontwikkelen. Provincies zoals Alberta zouden profiteren van meer zonne-energie, aangezien de emissies door energieopwekking de hoogste van het land zijn omdat steenkool de dominante brandstofbron is. Mensen noemen dit stukje informatie vaak alsof andere mensen die erger zijn dan wij een reden is om onze eigen activiteiten niet te verbeteren.

De uitstoot van Canada groeit gestaag zonder tastbaar plan om ze te verminderen. Als de uitstoot toeneemt en emissies klimaatverandering veroorzaken, dan is andere mensen die meer uitstoten dan wij nauwelijks een verdediging of bovendien een reden om geen schone technologie te implementeren. De uitstoot van Canada is niet de ergste ter wereld, verre van dat. Maar als welvarende, ontwikkelde natie hebben we de mogelijkheid en het vermogen om een leider te zijn op het gebied van emissiebeheersing, wat zal leiden tot een meer welvarende economie.

Er hoeft geen keuze te zijn tussen economie en milieu. De gevolgen van emissieproductie en vervuiling hebben al gevolgen voor mensen over de hele wereld. Er zijn tal van mythen en verkeerde informatie over zonne-energie. Dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende misvattingen in de huidige markt.

Naarmate de industrie groeit en zich ontwikkelt, zal er meer verkeerde informatie zijn die moet worden gecorrigeerd en zullen we deze lijst indien nodig bijwerken. Uiteindelijk is het belangrijk om niet te focussen op één klein aspect van zonne-energie, maar breed na te denken over de voordelen van zonne-energie. Geen enkele brandstofbron is perfect, maar zonne-energie ontwikkelt zich snel tot een levensvatbaar middel om op grote schaal energie op te wekken voor mensen. De LCOE kan dan worden vergeleken met de kosten van elektriciteit van een nutsbedrijf; onthoud dat de relevante prijs degene is die optreedt in tijden op of nabij piek PV-zonneproductie.

Volgens consumentenrapporten, nadat belastingkredieten voor zonne-energie zijn verantwoord, de kosten voor een zonnepaneelsysteem op een huis van gemiddelde grootte in de U... Tegenwoordig is een andere manier waarop uw zonnepanelen zichzelf kunnen terugbetalen als u een van de vele opwindende elektrische voertuigen koopt of binnenkort beschikbaar is. Net als bij andere investeringen schat de terugverdientijd van zonne-energie hoe lang het zal duren voordat u „break-even” bent op uw investering in zonne-energie. Zelfs als de kosten van zonne-energie iets duurder blijken te zijn dan elektriciteit die bij een nutsbedrijf is gekocht, willen huiseigenaren misschien zonne-energie installeren om toekomstige potentiële schommelingen in de energiekosten te voorkomen, of willen ze gewoon verder kijken dan hun persoonlijke financiële motivaties en zonne-energie gebruiken voor groen leven.

Verhoogde elektriciteitstarieven voor nutsvoorzieningen en lagere apparatuurkosten maken het voor huiseigenaren gemakkelijker en goedkoper om hun zonnepaneelsystemen te bezitten in plaats van te leasen. Een belangrijk aspect van het afbetalen van uw zonnepanelen is het federale belastingkrediet en andere prikkels van de staat om hernieuwbare energie te gebruiken. Zodra u begint met het onderzoeken van zonnepanelen voor thuis, ziet u de term „terugverdientijd op zonne-energie” of de terugverdientijd van zonne-energie. De terugverdientijd van zonnepanelen is een berekening die inschat hoe lang het duurt voordat u „break-even” bent op uw investering in zonne-energie.

.