Wat is de roi op zonnepanelen in het VK?

Naarmate de markt voor zonne-energie zich heeft ontwikkeld en de kosten zijn gedaald, is de typische omvang van installaties gestegen. Solar PV is een fantastische investering.

Wat is de roi op zonnepanelen in het VK?

Naarmate de markt voor zonne-energie zich heeft ontwikkeld en de kosten zijn gedaald, is de typische omvang van installaties gestegen. Solar PV is een fantastische investering. Rendementen van 10% plus zijn beschikbaar, niet-belastbaar (voor particulieren), inflatie gekoppeld en alleen afhankelijk van de zon die opkomt. Over het algemeen zijn zonnepanelen de moeite waard in het VK.

Piekzonuren, elektriciteitsverbruik, zonne-prikkels hebben onder andere een directe invloed op de terugverdientijd. Verwacht ongeveer 10 tot 15 jaar dat u een rendement op uw investering krijgt, maar er gaat niets boven zonne-energie gaan om uw plicht om de planeet te redden te vervullen. Hoewel het jammer is dat het tarief is afgelopen, zijn zonnepanelen betaalbaarder geworden dan ooit, wat betekent dat de subsidie niet zo nodig is als toen het tarief begon. Dit betekent dat als lagere zonlichturen significant genoeg zijn om de investering zinloos te maken of dat zonnepanelen echt goed werken en zichzelf dus over een paar jaar terugbetalen.

Nu de energierekening vanaf april weer omhoog gaat, kijken huiseigenaren naar de hemel om te proberen de druk op hun budgetten te verlichten - door zonnepanelen te installeren. De kosten van uw zonnepaneelinstallatie komen neer op hoeveel uw installateur in rekening brengt voor materialen, arbeid en steigers. Laten we eerst de totale kosten van het zonnestelsel berekenen voordat we uw elektriciteitsbesparing en terugverdientijd berekenen in het volgende gedeelte. De beste zonnepanelen op de markt op dit moment zijn ongeveer 24% efficiënt, maar het gemiddelde ligt tussen de 15% en 18%.

Niets is echter onoverwinnelijk, en er is altijd een kans dat je zonnepanelen ten prooi kunnen vallen aan bizarre ongelukken zoals vallende bomen, verdwaalde cricketballen, extreem weer of eekhoorns die een voorliefde voor draden ontwikkelen. De beste volgende stap is om uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik te controleren, uw dakruimte te beoordelen en uit te zoeken hoeveel panelen en hoeveel zonne-energie u per jaar wilt opwekken. Het feit dat zonnepanelen een eenmalige aankoop zijn en geen verdere kosten of aandacht vereisen, is een enorme zegen. Het is nog winstgevender om uw zonne-energie te gebruiken dan om deze te verkopen voor betalingen voor Smart Export Guarantee - en dat is waar zonnebatterijen van pas komen.

De Energy Saving Trust zegt dat er weinig onderzoek is gedaan naar hoe zonnepanelen de waarde van een onroerend goed beïnvloeden, maar zegt dat mensen met betere energieprestaties voor meer verkopen. Deze prijs is exclusief de kosten van een batterij, waardoor zonne-energie kan worden opgeslagen voor gebruik op een later tijdstip. Zolang uw dak in goede staat verkeert, moet het comfortabel een typisch zonnepaneelsysteem van 200 kg kunnen bevatten. Dat betekent dat u elk jaar geen zonnepanelen gebruikt om uw inname van het National Grid te verminderen, u steeds hogere elektriciteitsrekeningen betaalt.