Hoe lang duurt het voordat een zonnepaneel zichzelf terugbetaalt?

Voor de meeste huiseigenaren in de VS is de meest gebruikelijke schatting van de gemiddelde terugverdientijd voor zonnepanelen zes tot tien jaar. Dit is een vrij breed assortiment omdat er veel factoren zijn die van invloed zijn op het aantal jaren dat het kan duren om uw panelen af te betalen en de maandelijkse besparingen die u kunt verwachten.

Hoe lang duurt het voordat een zonnepaneel zichzelf terugbetaalt?

Voor de meeste huiseigenaren in de VS is de meest gebruikelijke schatting van de gemiddelde terugverdientijd voor zonnepanelen zes tot tien jaar. Dit is een vrij breed assortiment omdat er veel factoren zijn die van invloed zijn op het aantal jaren dat het kan duren om uw panelen af te betalen en de maandelijkse besparingen die u kunt verwachten. Afhankelijk van waar u woont en de grootte van uw systeem kan het gemiddeld 10 tot 20 jaar duren om break-even te breken op een zonne-installatie. Om de terugverdientijd van uw zonnepanelen te berekenen, is het belangrijk om de gecombineerde kosten en gecombineerde voordelen van geïnstalleerde zonnepanelen te bepalen.

Het vergelijken van offertes van meerdere zonne-installateurs kan u daadwerkelijk helpen een investering in zonne-energie te vinden met een kortere terugverdientijd dan het nationale gemiddelde. Een PV-zonnepaneel kan zeer nuttig zijn in gebieden waar dit soort tijdsafhankelijke snelheid wordt gebruikt, aangezien de geproduceerde zonne-energie de duurste elektriciteit zou compenseren. Bovendien zullen uw zonnepanelen in de loop van de tijd langzaamaan minder efficiënt worden, wat betekent dat u tegen het einde van hun levensduur niet zoveel geld bespaart, omdat u mogelijk nog wat elektriciteit van uw elektriciteitsleverancier nodig heeft. Eén SREC wordt ontvangen van één megawattuur geproduceerd uit zonnepanelen (Mwh, gelijk aan 1.000 kilowatt continu gebruikt gedurende een uur).

Net als bij andere investeringen schat de terugverdientijd van zonne-energie hoe lang het zal duren voordat u „break-even” bent op uw investering in zonne-energie. De financiële voordelen van het installeren van zonnepanelen worden voor veel Amerikanen steeds duidelijker. Fotovoltaïsche zonnepanelen zijn ontworpen om minstens 25 jaar mee te gaan, en veel moderne merken gaan veel langer mee dan dat. Zodra u uw systeemgrootte kent, vermenigvuldigt u het aantal kW dat uw zonnepanelen in de volle zon kunnen produceren met het aantal kWh dat 1 kW in de loop van een jaar kan produceren.

Een deel van de zonne-energie die uw panelen maken, bespaart u nog steeds het winkeltarief omdat u het gebruikt om de apparaten en apparaten van uw huis van stroom te voorzien. De eerste stap om de terugverdientijd van zonne-energie te bepalen, is uitzoeken hoe groot uw zonnepaneelsysteem zou moeten zijn. Hedendaagse zonnepanelen behouden echter ongeveer 80% opwekkingsefficiëntie gedurende hun gemiddelde levensduur van 25 jaar, wat meer dan genoeg zal zijn om u te helpen uw PV-terugverdientijd en daarna te bereiken. Om een eenvoudig terugverdientijd voor zonne-energie te krijgen, deelt u gewoon de nettokosten van stap 3 door uw gemiddelde jaarlijkse besparingen om het aantal jaren te krijgen dat nodig is voordat uw zonnebesparingen gelijk zijn aan de nettokosten van het systeem.

Bij de meeste berekeningen van de terugverdientijd van zonne-energie wordt ervan uitgegaan dat uw zonnepanelen 100% van uw energieverbruik compenseren. Sommige staten moeten een bepaalde hoeveelheid elektriciteit produceren uit hernieuwbare bronnen, dus betalen ze huiseigenaren met residentiële zonnepanelen voor de elektriciteit die ze opwekken.